Najbolje ponude od 5000+ prijevoznika!

Kako funkcionira CheckMyBus

Ovdje ćeš naći objašnjenje kako uspoređujemo ponude koje prikupljamo od naših partnera
Povoljne cijene Usporedi i uštedi do 70%
Veliki izbor Pronađi veze diljem svijeta
Jednostavno i transparentno 1 klik - pretraga u realnom vremenu

Kako uspoređujemo ponude?

Ovdje ćeš pronaći sve informacije o tome kako funkcionira naša stranica za usporedbu: Kako rangiramo ponude? Imaju li ponude određeno trajanje? Kada se ažuriraju? Kakvi su odnosi s našim partnerskim autobusnim prijevoznicima? Kako su prikazane cijene karata? Uz CheckMyBus možeš putovati autobusom jednostavno i jeftino, ali prije svega transparentno!

Klasifikacija ponuda

Sve ponude prikazane u našem popisu rezultata pretraživanja imaju sljedeće karakteristike:
 Prijevozno sredstvo: Simbol koji predstavlja autobus, vlak, automobil ili avion.
 Vrijeme polaska i dolaska: Vrijeme početka i završetka putovanja.
 Cijena: Cijena ponude, u službenoj valuti zemlje.
 Trajanje: Koliko će putovanje trajati.
 Prijevoznik: Logo tvrtke koja nudi prijevoz.
 Broj presjedanja: Broj presjedanja tijekom putovanja.
 Polazna i dolazna postaja: Naziv polaznog i dolaznog kolodvora.

Popis rezultata pretraživanja

Relevantnost:
Nakon pretraživanja na našoj početnoj stranici, korisnik će biti preusmjeren na stranicu rezultata pretraživanja. Ovdje će ponude koje pronađe naša tražilica biti navedene po redu "Relevantnost". Jednu ponudu klasificiramo kao "relevantniju" od druge na temelju brojnih čimbenika, uključujući cijenu, vrijeme polaska, trajanje i broj presjedanja.
 
Filtri:  
Kada "najrelevantnija" ponuda nije željeni rezultat, kupac može sortirati popis rezultata pretraživanja na sljedeće načine: po cijeni, vremenu polaska, trajanju putovanja ili po prijevozniku. Prikazani rezultati se neće promijeniti, ali će sada biti navedeni uzlaznim redoslijedom odabrane vrijednosti ili abecednim redom. Naši klijenti tada mogu koristiti filtre koji se nalaze na lijevo strani kako bi prilagodili popis rezultata pretraživanja kako žele: neke od dostupnih opcija filtera su klase sjedišta, pogodnosti koje se nude u autobusu, načini plaćanja, postaje polaska i dolaska itd.

Naknada za uslugu:
Neki partneri za rezervacije naplaćuju naknade za uslugu uz cijenu karte. Kako bismo stvorili najbolju moguću transparentnost za korisnika, te podatke prikazujemo na našoj stranici s rezultatima pretraživanja, a korisnik može provjeriti trošak dodatne naknade za uslugu pomoću namjenskog prekidača. Kada prijevoznik već uključuje naknadu u svoju cijenu, prikazat ćemo tu cijenu izravno na stranici rezultata pretraživanja. U slučaju da partner ne pruži posebne podatke o korištenju naknada za usluge, prikazat ćemo ih kao "varijable". U svakom slučaju, CheckMyBus ne naplaćuje naknade za uslugu povrh cijena koje dostavljaju partneri za rezervacije.

Polazišta i odredišta u okolici:
Kada se ne pronađe izravna ponuda između odabranih gradova ili kada je popis rezultata pretraživanja previše ograničen, naša stranica za pretraživanje prikazat će dodatne ponude koje počinju ili stižu u gradove u okolici (do 15 km / 9,35 mi) odabranih lokacija. Tako se kupcu pruža mogućnost putovanja iako tražena veza ne postoji.

Dodatne kvalitativne informacije:
Kako bismo korisnicima pružili bolje smjernice osim cijene i vremena, pretraživanju dodajemo kvalitativne informacije.
"Omiljeni izbor korisnika" identificira prva dva pružatelja usluga za rutu u smislu kvalitete procesa rezervacije. To mjerimo postotkom kreiranih ulaznica na 100 posjetitelja koji su putem naše pretrage (stopa konverzije) poslani davatelju usluga. Ovo je najjači pokazatelj koliko je pružatelj dobar u pogledu točnosti cijena, jednostavnosti korištenja, mogućnosti plaćanja ili dodatnih usluga. Gdje je dostupno, Raspored putovanja može se pronaći unutar rezultata pretraživanja kao dio "Sortiranja po relevantnosti". Prikazani rezultat kreće se od 10 do 7. Poredak sadrži kvalitativne informacije o stopi konverzije za korisničko iskustvo na razini pružatelja usluge, klasi sjedala, trajanju, vremenu polaska i cijeni. Cilj je korisniku dati naznaku najveće koristi za određeno putovanje.

Cijene karata i ponuda

Predložene cijene karata
Cijene predložene na našoj stranici, uključujući sve poreze i naknade, nisu zajamčene i mogu se razlikovati od konačne cijene na web stranici prijevoznika. Doista je tvrtka ta koja određuje cijene za svaku od predloženih ruta. Cijena karte uključuje naknade za obradu i plaćanje kreditnom karticom (standardno: Visa debitna kartica). Ovisno o tvom konačnom kriteriju odabira (npr. način plaćanja ili dodatne usluge kao što je prtljaga), konačni iznos može varirati od cijene navedene u našem popisu rezultata.

Ažuriranje ponuda
Ponude ažuriramo svakih sat vremena, tako da je većina cijena uvijek ažurirana. U slučaju tehničkih problema ili ograničenja naših partnera, zadnje ažuriranje nekih cijena može biti staro 12 sati.

Ograničeno trajanje ponuda
Naša ambicija je uvijek ti ponuditi najveći broj dostupnih ponuda. Međutim, može se dogoditi da iz tehničkih ili komercijalnih razloga ne možemo prikazati sve rezultate naših partnera za određenu rutu.

Varijacije u cijenama
CheckMyBus nastoji korisnicima olakšati navigaciju rezultatima pretraživanja. Iz tog razloga, upotrijebljujemp najčešću metodu zaokruživanja "Half Round Up" gdje vidimo prednosti za naše korisnike. To znači da će cijena 7,5 postati 8, dok će 7,4 postati 7. Cijene se mogu razlikovati u usporedbi s partnerskim stranicama zbog konverzije valuta. Ako od naše partnerske tvrtke primimo podatke u američkim dolarima, ali korisnik pretražuje u eurima, može doći do male razlike. Kako bi sučelja radila učinkovito ili prema zahtjevima partnera, primjenjujemo ograničene metode predmemoriranja podataka. To može dovesti do privremene razlike cijene kada je partner promijenio cijenu, ali ažuriranje se događa na CheckMyBusu s malom odgodom (spremanje u predmemoriju, tzv. caching). Dakle, samo cijena na stranici partnera je važeća cijena pri kupnji karte.

CheckMyBus nije prodavač ili pružatelj usluga

CheckMyBus radi isključivo kao tražilica: prikazuje dostupne ponude, ali ne upravlja linijama ili rutama i – što je najvažnije – ne prodaje karte koje se uspoređuju u pretraživanju. Za sve zahtjeve vezane uz nabavu, dostavu i povrat karata, pozivamo sve naše kupce da se raspitaju kod prijevoznika kod kojeg su kartu kupili.

Naš odnos s našim partnerima

Imamo ugovore s mnogim partnerima i od njih dobivamo proviziju za uslugu koju pružamo. Međutim, objavljujemo i sadržaje od partnera od kojih ne dobivamo proviziju. U oba slučaja ne mijenjamo cijene i nema razlike u cijeni za kupca.

CheckMyBus aplikacija

Preuzmi besplatno

App Store
CheckMyBus App
Zatvori
GPDR CheckMyBus shield

Mi cijenimo tvoju privatnost!

Kako bismo ti prikazali najbolje ponude autobusa, mi i naši partneri koristimo tehničke, analitičke i marketinške kolačiće za personalizaciju oglasa. Pamtimo tvoje anonimne podatke kako bismo ti pružali personalizirane usluge.