Najam autobusa u Hrvatskoj

Unajmite međugradski autobus, transfer ili minibus s vozačem za grupne ekskurzije

swap
Pretraži smještaj s Booking.com
Povoljne cijene Usporedbe i uštede do 70 %
Veliki izbor Pronađite prometne veze diljem svijeta
Jednostavno i transparentno 1 klik - pretraga u realnom vremenu

Unajmite autobus s vozačem: usporedite ponude i uštedite!

Iako se tako ne čini na prvi pogled, najam autobusa može se pretvoriti u veliku komplikaciju. Na tržištu je mnogo ponuda, pa uspoređivanje ponuda i usluga svih njih zahtijeva mnogo vremena i istraživanja.
CheckMyBus je odlučio stati na kraj tom mukotrpnom traženju. Sada možete uštedjeti mnogo vremena tako da uspoređujete različite usluge na jednom mjestu. Pronađite idealno transportno sredstvo za svoje sljedeće putovanje, proslavu ili neki događaj, bilo u poslovnom ili privatnom aranžmanu.
U ponudi vam je mnoštvo najmodernijih vozila s najvišim standardima kvalitete, profesionalnim osobljem i vrhunskom uslugom. A sve to po najboljim cijenama. Brzo i lako zatražite ponudu putem interneta bez ikakve obveze.

Tvrtke s uslugom najma autobusa za putovanja unutar Hrvatske

Croatia Bus

 • Do 55 sjedala
 • Opcija VIP turističkog autobusa
 • Pokriva cijelu Hrvatsku
Alter Adria

 • 7 - 26 sjedala
 • Ture s obilaskom
 • Transferi do i od zračne luke
Antonio Tours

 • Do 50 sjedala
 • Ture s obilaskom
 • Transferi do i od zračne luke
Marina Kaštela

 • Do 20 sjedala
 • Samouslužno pranje rublja
 • Yacht Club

Regionalne tvrtke za najam autobusa u Hrvatskoj

Pored velikih pružatelja usluga na više lokacija diljem zemlje, postoje i mnoge tvrtke koje nude usluge najma na regionalnoj razini. Ako u tražilici unesete tvrtke s lokacijom blizu mjesta polazišta vašeg putovanja, to vam neće samo omogućiti lakše pronalaženje idealne linije, nego biste lako mogli i uštedjeti novac.
Puntamika-line
Zadar
 • Do 59 sjedala
 • 6 različitih modela autobusa
 • Transferi do i od zračne luke

Kada se isplati unajmiti autobus?

Naravno, možete naručiti više karata za planirano putovanje autobusom, no posebice za veće grupe autobusi na duge relacije nedvojbeno imaju određene prednosti. Tko god organizira grupni izlet, obično ima ovo pitanje: Od koliko broja osoba se isplati unajmiti cijeli autobus? Smatramo da se od približno 30 putnika isplati razmotriti opciju turističkog autobusa za duge relacije. Ta brojka ne može se strogo definirati, jer se u nekim slučajevima putovanje u posebno unajmljenom malom ili autobusu srednje veličine isplati već i za manji broj ljudi. Međutim, uvijek se isplati usporediti ponude!
Međutim, trebate imati na umu da putovanje u vlastitom turističkom autobusu nije samo pitanje isplativosti u određenim slučajevima. Raspolaganje vlastitim unajmljenim autobusom i vozačem pruća vam daleko veću fleksibilnost. Sami možete odlučiti gdje ćete pokupiti putnike i ne morate se držati fiksnih redova vožnje pa iznenadne promjene plana obično ne predstavljaju neki problem. Ako primjerice želite otići u kratak obilazak grada na vašem odredištu, sve što trebate učiniti je to reći vozaču.

Za što je prikladan najam privatnog autobusa?

Proslave

Proslave
Unajmite autobus za vjenčanja, momačke i djevojačke zabave i druge prigode


Grupna putovanja

Grupna putovanja
Unajmite autobus za gradske izlete i ostale kratke izlete koji traju dan ili dva


Sportski događaji

Sportski događaji
Unajmite turistički autobus za sportska događanja i klupske izlete


Transferi do i od zračne luke

Transferi do i od zračne luke
Unajmite autobus, shuttle ili minibus za putovanje do i od zračne luke


Školski izleti

Školski izleti
Unajmite autobus za školske izlete, izlete za djecu u vrtiću i druge ekskurzije


Izleti tvrtke

Izleti tvrtke
Unajmite turistički autobus za putovanja na sajmove ili konferencije te druga poslovna događanja


Česta pitanja

Kako mogu unajmiti autobus?

Na stranici CheckMyBus dostupan vam je pregled odabranih autobusnih prijevoznika. Usporedite cijene i sadržaje svakog pružatelja usluga i zatražite individualnu ponudu. Samo kliknite na „Zatraži ponudu“ i bit ćete izravno preusmjereni na obrasce upita svakog pružatelja usluge. Sve što trebate učiniti je unijeti podatke o vašem putovanju. Naravno, možete zatražiti ponudu od nekoliko pružatelja usluge kako biste stekli pregled najboljih ponuda za vaše putovanje. Naposljetku trebate učiniti još samo jednu stvar: rezervirajte svoje grupno putovanje izravno kod autobusnog prijevoznika.

Koliko dugo unaprijed treba napraviti rezervaciju?

Iako sve više tvrtki rezervira vozila i vozače za hitne situacije, opće pravilo je da što prije počnete planirati, to je veća ponuda koju ćete imati na raspolaganju. To će također utjecati na cijenu, koja bi mogla biti veća za rezervacije u zadnji čas ili u vrijeme visoke potražnje.

Mogu li unajmiti autobus bez vozača?

Mada neki nude opciju najma autobusa bez vozača, to se u pravilu ne preporučuje. Imajte na umu da se, ovisno o slučaju, mogu pojaviti problemi povezani s osiguranjem. Stoga preporučujemo da uvijek unajmite autobus s vozačem kako biste se mogli opustiti i potpuno posvetiti svojem putovanju!

Imaju li autobusi za najam sigurnosne pojaseve na svakom sjedalu?

Većina vozila ima sigurnosne pojaseve na svakom sjedalu, a njihova uporaba obvezna je za svaku vožnju autobusom, bez obzira na to koliko traje. To se primjenjuje na autobuse male i srednje veličine, a za nevezivanje sigurnosnog pojasa mogli biste platiti kaznu. Vaš vozač autobusa također bi vas trebao podsjetiti na to da vežete sigurnosni pojas na početku putovanja.

Jesu li unajmljeni autobusi opremljeni dječjim sjedalima?

Za razliku od osobnih automobila, kod unajmljenih autobusa rijetko se koriste dječja sigurnosna sjedala. Osim toga, većina autobusa i dalje ima sigurnosne pojaseve s dva hvatišta, pa se ionako ne bi mogli ispravno postaviti. Stoga preporučujemo da se raspitate kod željenog pružatelja usluge i saznate koji sustav sigurnosnog pojasa koristi i omogućava li tvrtka dječje sjedalice ili ćete trebati donijeti svoju. Ako ne možete ponijeti svoju, najsigurnije za dijete bilo bi da putuje na svojem sjedalu s pravilno vezanim sigurnosnim pojasom. Ako je dijete premalo da bi sjedilo, trebat će putovati u rukama odrasle osobe tijekom cijelog putovanja.

Jesu li unajmljeni autobusi prilagođeni za putnike u invalidskim kolicima?

Gotovo sve tvrtke imaju vozila prilagođena putnicima u invalidskim kolicima. Iako nemaju svi 100% prilagođeni vozni park, ne bi trebalo biti teško pronaći takvo vozilo. Ako biste trebali neku od ovih usluga, slobodno to spomenite prilikom traženja ponude kako bi se mogla provjeriti dostupnost specifične usluge za datume vašeg putovanja.

Mogu li putovati s kućnim ljubimcem u autobusu na duge relacije?

Trenutačni prijevoznički propisi dopuštaju samo prijevoz pasa vodiča unutar putničkog prostora autobusa. Te tvrtke koje dopuštaju prijevoz kućnih ljubimaca u pravilu traže da ih se drži u prtljažniku autobusa u odobrenoj nosiljci te uz punu odgovornost putnika.

CheckMyBus aplikacija

Preuzmite besplatno

App Store
CheckMyBus App
Zatvori
GPDR CheckMyBus shield

Mi cijenimo Vašu privatnost!

Da bismo Vam pokazali najbolje rezultate, prikupljamo odredene informacije o tome kako koristite CheckMyBus. Pamtimo Vaše anonimne podatke kako bismo poboljšali našu uslugu i pružili Vam personalizirano iskustvo.